Meer personeel weg bij Tata Steel

Er gaan de komende jaren banen verdwijnen bij Tata Steel. Om winstgevend te blijven is het saneren van banen noodzakelijk, aldus het staalbedrijf in IJmuiden. Dit is de oorzaak van de veranderingen in de wereldwijde concurrentie en staalmarkt, volgens het Indiase bedrijf.

Ondanks dat er goede resultaten zijn geboekt in het afgelopen jaar is het de bedoeling om zowel tijdelijke als vaste functies te laten verdwijnen. Tata Steel dat in 2006 Corus overnam heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel mensen er zullen vertrekken maar voegt daaraan toe dat de ontslagen niet gedwongen zullen zijn.

FNV Bondgenoten
Tata gaat sanerenFNV bondgenoten is verrast over de sanering en verwacht dat er ruim duizend banen verloren zullen gaan. Dit baseert de bond op het onderzoek ‘Beter Werken’ dat is uitgevoerd door adviesbureau McKinsey dat al twee afdelingen heeft doorgrond. Op deze twee afdelingen zullen 60 tot 70 arbeidsplaatsen verdwijnen. FNV concludeert dat als dit wordt doorgetrokken door het hele bedrijven het aantal op duizend arbeiders komt.