Bijna twee procent groei VS

De Amerikaanse economie liet in het eerste kwartaal een groei zien van 1,9 procent zo meldt een vandaag gepubliceerd bericht door het Amerikaanse ministerie van Handel.
De groei is overeenkomstig met de verwachtingen van de meeste economen. Een eerdere verwachting was een groei van het bruto binnenlands product ( BBP ) met 1,8 procent.

De groei van 1,9 procent is wel minder dan de groei in het laatste kwartaal van vorig jaar. In het vierde kwartaal was er een groei van 3,1 procent.


Europa
Voor de groei in Europa hebben economen van de Rabobank het vertrouwen dat aan het eind van het jaar de groei weer op het niveau is van voor de crisis. Voor de Nederlandse economie geldt dat het eerste kwartaal een stevige groei liet zien. Volgens de verwachtingen van economen zal de rest van het jaar de groei op een wat gematigder tempo doorgaan van ongeveer 2 procent. Verwachtingen van de Rabobank economen voor 2012 zijn een BBP -groei van 1.75 procent. Het Centraal Plan Bureau verwacht echter een groei van 1,5 procent voor volgend jaar.