Beursvloer op het Damrak weer gevuld

NYSE Euronext (NYX), maakt vandaag bekend dat de Amsterdamse beursvloer vanaf oktober 2011 weer volledig is gevuld met handelaren. Op de vloer komen de handelshuizen AFS, Nyenburgh, Leopark en internetbroker Mijnbroker, met in totaal meer dan 100 personen. Daarnaast neemt handelshuis Criterion Arbitrage & Trading plaats op een tweede handelsvloer, naast de beursvloer. In totaal gaat Beursplein 5 , inclusief de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext , onderdak bieden aan 33 handelsgerelateerde partijen, waaronder 155 handelaren.

Van vloer- naar schermenhandel
beursvloer Damrak Beursplein 5 neemt een belangrijke plek in binnen de financiële sector. Na de overgang van vloer naar schermenhandel is het pand onderdak gaan bieden aan een variëteit aan handelsgerelateerde partijen zoals diverse handelshuizen, het Dutch Securities Institute ( DSI ) en de Vereniging van Belegginganalisten (VBA). Dit heeft ook een grote aantrekkingskracht op de belangrijkste spelers binnen de financiële sector. Dagelijks komen er genoteerde ondernemingen, branche-organisaties, netwerkverenigingen, onderwijsinstellingen, media, politici en andere prominenten uit de financiële sector over de vloer voor seminars, bijeenkomsten, persconferenties en aandeelhoudersvergaderingen.

Meer dan een handelsplatform
cees vermaasCees Vermaas, CEO van NYSE Euronext in Amsterdam zegt: “De Amsterdamse beurs is veel meer dan alleen een handelsplatform. Naast haar functie als graadmeter van de economie is de beurs het hart van de financiële sector. Via de groep van beurzen waartoe Amsterdam behoort, verschaffen wij toegang tot de nationale en internationale kapitaalmarkt voor bedrijven, brokers en investeerders. Dit geeft ons een centrale rol in de economie. Met de inrichting van ons beursgebouw aan Beursplein 5 in Amsterdam, zorgen wij er voor dat onze klanten een fysieke ontmoetingsplek hebben waar de zichtbaarheid voor en de toegang tot de relevante stakeholders optimaal is. Ondanks volledige automatisering is de handelsvloer nog steeds een belangrijke centrale plek met veel uitstraling. We zijn dan ook blij en trots dat we als één van de weinige beurzen ter wereld een echte beursvloer hebben.”

Beursplein 5 is dé ontmoetingsplek voor de financiële sector. De beurshandel wordt iedere dag om 9:00 uur geopend door prominente gasten. Daarnaast vinden er vele evenementen van en voor partijen uit de financiële sector plaats. Ook hebben media als RTL Z er een vaste plek en zijn er studiofaciliteiten.