ING Investment Management minder positief over landbouw

Volgens de vermogensbeheer afdeling van ING, Investment Management (ING IM), zal door dat het oogstseizoen vordert een iets lagere landbouwprijs ontstaan en grotere voorraden met zich mee brengen. De zorgen omtrent de graanproductie hebben in de VS, Europa en Australië doen afnemen omdat er goede weersomstandigheden worden verwacht. Naar verwachting zullen de extreme weersomstandigheden van vorig jaar deze zomermaanden normaliseren.

Nieuwe regelgeving
aandelenbeursEr zijn ook voorgestelde wijzingen in de regelgeving voor grondstoffen rond de handel in derivaten. Ook komt er een nieuw marktinformatiesysteem voor landbouw, vergelijkbaar als dat voor olie, aldus ING IM.
De vermogensbeheerder heeft haar advies voor tarwe teruggebracht naar neutraal. De weersomstandigheden zijn de boosdoener voor de afwaardering. Toch is er de komende maanden een beter klimaat te verwachten en tevens is de aanplanting van tarwe sterk verbeterd. Als klap op de vuurpijl heeft Rusland aangekondigd haar exportverbod voor tarwe op te heffen begin juli 2011.