Videobeelden etende DSK mogelijk doorslaggevend in rechtszaak

Het lot van voormalig IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn zal grotendeels bepaald worden door videobeelden die van hem en zijn dochter Camille werden gemaakt terwijl beiden -een uur nadat DSK ervan wordt verdacht een kamermeid van het Sofitel hotel in Manahatten te hebben aangerand- lunchen in het McCormick & Schmick's Seafood Restaurant op West 52nd Street. Dat schrijft The New York Times. Het is niet meteen duidelijk over welke beelden beide partijen beschikken, doch vast staat dat zowat alles wat DSK die dag deed in mindere of meerdere mate op beeldband is geregistreerd.

Zowel de openbaar aanklager als de verdediging bestuderen de beelden om te zien of Strauss-Kahn zich in (de buurt van) het restaurant joviaal gedraagt en van de aanwezigheid van zijn dochter geniet of de ex-IMFbaas zich ongemakkelijk voelt en schichtig om zich heen kijkt, nadenkend over wat hem mogelijk boven het hoofd hangt.

go markets beurs beleggen

Volgens dezelfde krant zouden beide partijen ook gepoogd hebben een volledige reconstructie van DSK’s tijdsgebruik op 14 mei te maken.

Express.be