Nederlands beleggingsteam ANAM naar Allianz Global Investors

Allianz Global Investors Investments Europe wordt vanaf 1 juli actief in Nederland. Vanaf deze dag zullen de beleggingsactiviteiten van Allianz Asset Management Nederland (ANAM) worden ondergebracht bij AllianzGI Investments Europe. ANAM heeft momenteel 6 miljard euro onder beheer.

go markets beurs beleggenHet team van portfoliomanagers in Rotterdam wordt geïntegreerd in AllianzGI Investments Europe en zal bijdragen aan het pan-Europese investeringsproces. De leiding van AllianzGI Europe Nederland komt in handen van Mark Reinalda, manager van de aandelenportfolio in Rotterdam, en Hedwig Peters, verantwoordelijk voor fiduciair management. Met de integratie krijgen de Nederlandse portfoliomanagers toegang tot de wereldwijde expertise van het uitgebreide team van specialisten van AllianzGI Investments Europe. Marc Strijbos, bestuursvoorzitter van ANAM, is blij met de overgang en zegt dat de nieuwe entiteit zich zal richten op strategisch beleggingsmanagement en bankieren.

Consolidatie gaat door
Giovanni Bagiotti, bestuursvoorzitter van AllianzGI Investments Europe zegt: “Dit is het derde portfoliomanagementteam van Allianz in Europa dat wordt geïntegreerd in AllianzGI Investments Europe. Wij hebben hard gewerkt om het vertrouwen binnen de groep op te bouwen en wij groeien snel dankzij onze staat van dienst en de robuustheid van onze beleggingsstrategie.”

AllianzGI Investments Europe heeft sinds de lancering in mei 2010 het beheerde vermogen zien stijgen met 26 miljard euro. De bestaande teams in Parijs en Milaan zijn versterkt metportfoliomanagementteams in Zurich, München en nu dus Rotterdam. In totaal werken er meer dan 110 specialisten bij AllianzGI Investments Europe dat nu 134 miljard euro beheert voor institutionele en retail klanten in Europa.