Meer auto’s verkocht in eerste twee kwartalen 2011

De autoverkopen in Nederland zijn gestegen in de eerste helft van dit jaar met 21,6 procent tot 328.545 autoverkopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkopen in juni zijn afgevlakt tot 50.683 auto’s, slecht twee stuks meer vergeleken met vorig jaar juni. Deze cijfers zijn vandaag bekend gemaakt door de brancheverenigingen RAI en Bovag.

Duitse autoverkopen stijgen in 2011
Mercedes en BMW
Duitse autoverkopen
”Dat de verkopen over juni minder positief lijken in vergelijking met voorgaande maanden, komt omdat juni 2010 relatief zeer geode autoverkopen liet zien”, aldus RAI-directeur Peter Janssen.
De Duitse autoverkopen stegen ook met 10,5 procent in de eerste helft van dit jaar tot ruim 1,6 miljoen stuks. Deze cijfers zijn bekendgemaakt door de Duitse branchevereniging VDIK.
Volgens deze vereniging gaat de autosector mee met de algemene positieve economische ontwikkelingen in Duitsland. In juni was een daling te zien van 0,3 procent wat volgens VDIK vooral te danken is aan een grotere aantal vakantiedagen dan vorig jaar. go markets beurs beleggenAls deze effecten niet werden meegeteld was er een groei van 10 procent te zien. Voor de rest van dit jaar wordt een verdere groei verwacht.