Fondsen van Teslin realiseren positieve rendementen in eerste helft 2011

De fondsen van Teslin Capital Management hebben ondanks de neergaande aandelenmarkten in het eerste halfjaar van 2011 opnieuw positieve rendementen gerealiseerd. Darlin, Todlin en Midlin behaalden rendementen van respectievelijk 6,8%, 1,6% en 5,2%.

Darlin, dat substantiële belangen neemt in Nederlandse smallcaps, sloot de eerste helft van 2010 af met een intrinsieke waarde van € 38,62 per aandeel, wat neerkomt op een rendement van 6,8% inclusief het uitgekeerde dividend van € 1,20.

Positieve rendementen uit mid- en smallcaps
aandelenbeursTodlin, dat substantiële belangen neemt in Nederlandse microcaps, had op 30 juni een intrinsieke waarde van € 16.860,56 per aandeel. Inclusief het uitgekeerde dividend van € 450 betekent dat een rendement over het eerste halfjaar van 1,6%. Midlin, een open-end beleggingsinstelling die zich richt op Nederlandse en andere Europese small- en midcaps, sloot de eerste zes maanden van 2010 af met een intrinsieke waarde van € 110,02 en behaalde daarmee een rendement van 5,2%, inclusief het uitgekeerde dividend van € 1,40.

Focus op hoge solvabiliteit
‘Dat onze fondsen alle drie in een neergaande markt opnieuw positieve rendementen hebben behaald, onderstreept de toegevoegde waarde van onze zorgvuldige selectie van bedrijven waarin we investeren. Daarbij richten we ons op goed geleide ondernemingen met een sterke balans’, zegt Maarten Hartog, directeur van Teslin Capital Management. ‘Veel van de bedrijven in onze portefeuilles zijn actief in Nederland en Duitsland, en zijn veelal in staat om hun groeistrategie uit te voeren zonder veel last te ondervinden van de onzekere macro-economische omstandigheden. Zoals we in januari al aangaven, zien we voor het hele jaar 2011 goede kansen voor smallcaps en midcaps.’