ABN Amro wil weer kunnen overnemen

ABN Amro is in beroep gegaan tegen het overnameverbod van de Europese Commissie. Een woordvoerder zei dat de bank ongeveer twee weken geleden naar het Europees hof van Justitie is gestapt.

De commissie ging eerder dit jaar definitief akkoord met de steun die de Nederlandse overheid, de eigenaar van ABN Amro, de bank heeft gegeven. Daarbij kreeg ABN een aantal beperkingen opgelegd waaronder een overnameverbod.

De bank wil echter meer vrijheid om op overnamepad te gaan. ''Het is voor de situatie waarin flexibiliteit nodig is. Er is nu geen sprake van overnames, maar dat moment zou kunnen komen in de toekomst'', aldus de woordvoerder.

ING
Eerder ging ING ook al in beroep tegen maatregelen die het van Brussel kreeg opgelegd. De bank en verzekeraar moet een groot deel van de activiteiten verkopen omdat het ook omvangrijke staatssteun heeft gehad tijdens de financiële crisis.

ING verzette zich vooral tegen de verkoop van ING Direct USA. Onlangs werd bekend dat een verkoopovereenkomst is gesloten voor deze internetbank.

ANP