Q2 was beste kwartaal voor aandelen, alle beleggingsstijlen leden verlies in juni

Ondanks dat in juni de meeste aandelenbeurzen vrij fors omlaag gingen was het tweede kwartaal van dit jaar zeer positief. Volgens de onderzoekers van Russel kwam de performance van aandelen over het tweede kwartaal uit op +2,3%. Over het lopende jaar tot heden (11 juli 2011) komt het rendement voor aandelen uit op +9,3%.

Het had voor de beleggers in juni niet uitgemaakt wat voor beleggingsstijl ze hanteerden: op alle fronten gingen de koersen omlaag.

beleggingsstijlen size, stijl, large smallcaps

Europese aandelen beter dan Aziatische
Het bovenstaande figuur toont de performances per beleggingsstijl (size, waarde/groei, large en small). Te zien is dat dit jaar tot heden de Europese aandelen het een stuk beter gedaan hebben dan de Aziatische (+9,6% versus -0,5% respectievelijk voor de beste en slechtste groep). Dit zelfde geldt ook voor de opsplitsing in waarde- en groeiaandelen en de groepen kleine (small) en grote (large) bedrijven: ook hier deden de Europese aandelen het een stuk beter dan de Aziatische.

Verdelingen en rendementen individuele sectoren maand juni 2011
russel sectoren vergelijk

In de maand juni kon alleen de sector consumentenproducten een positief resultaat genereren. De sectoren energie en technologie hadden de slechtste rendementen (-2,5% en -3,4%).