Brussel weer volledig eigenaar beursgebouw NYSE Euronext

Begin volgend jaar komt het beursgebouw van NYSE Euronext Brussels weer volledig in handen van het Brusselse stadsbestuur. Daarover hebben NYSE Euronext Brussels en het stadsbestuur een overeenkomst gesloten. Met dat akkoord wordt een einde gemaakt aan een erfpachtovereenkomst voor negenennegentig jaar die in het midden van de jaren negentig werd afgesloten.

beurs brussel <a href='/begrippen/22-nyse'> NYSE </a> <a href='/begrippen/26-euronext'> Euronext </a>In de overeenkomst is voorzien dat NYSE Euronext zijn kantoren in het complex met een normale huurovereenkomst verder zal gebruiken. Het is niet duidelijk welke plannen het Brusselse stadsbestuur verder heeft met het gebouw. Wel zou de Brusselse overheid het voornemen hebben om de beurs weer open te stellen voor het publiek.

Dat zou ten goede moeten komen aan de dynamiek van de wijk en de naambekendheid van de Belgische hoofdstad. NYSE Euronext had een campus van de Vlerick Managementschool willen onderbrengen in het gebouw, maar dat was door het stadsbestuur afgewezen.

Express.be