Rabobank gaat 1200 banen schrappen op hoofdkantoor

Rabobank gaat meer dan 1200 banen schrappen op het hoofdkantoor in Utrecht en op de IT afdeling. Hiermee wil de Nederlandse coöperatieve bank een kostenbesparing van 219 miljoen euro realiseren in de komende twee jaar, zo meldt persbureau Reuters woensdag. Ook de Zwitserse bank UBS en Credit Suisse hebben aangekondigd duizenden banen te schrappen omdat handelsvolumes tegenvallen en kosten stijgen. Zowel UBS als Credit Suisse stijgen op de Zwitserse SMI index met respectievelijk 1,4 procent en 1,8 procent omstreeks 11.50 uur.

ING Groep en ABN Amro
Rabobank Hoofdkantoor banen schrappenIn tegenstelling tot ING Groep en ABN Amro, die tijdens de crisis in 2008 staatssteun nodig hadden, had Rabobank, die in die periode ook nog eens winst maakte geen steun nodig. Tevens heeft de bank een triple A status, de hoogste rating in zijn soort. Rabobank, die ongeveer 59.000 medewerkers wereldwijd in dienst heeft, zegt dat het hoofdkantoor in Utrecht efficiënter moet worden. Het schrappen van de banen is volgens woordvoerster Manel Vrijenhoek geen oorzaak van tegenvallende handel of economische onzekerheid.

Rabobank Internationaal
aandelenbeursVoor Rabobank International zijn geen banenverliezen en efficiency verbetering gepland, aldus Vrijenhoek. Er zullen 376 banen, 6 procent van het totaal van 6400 banen verloren gaan op het hoofdkantoor in Utrecht en tevens worden 850 vacatures ingetrokken voor de periode van 2012 en 2013. Aanvullende informatie over het banenverlies op de IT-afdeling is niet gegeven omdat dit nog intern moet worden besproken, aldus Rabobank.