Beleggers uit zwakke economieën zijn negatiever over wereldeconomie

Uit een onderzoek dat vermogensbeheerder Schroders heeft laten uitvoeren over het sentiment onder beleggers is gebleken dat beleggers uit zwakke landen die veel moeten bezuinigen somberder zijn over de economische vooruitzichten van de wereldeconomie en hun eigen land. Zo hebben de lokale omstandigheden een grote invloed op de verwachtingen van beleggers.

<a href='/aandeel/199-schroders'> Schroders </a> kantoorPessimistisch en optimistisch
Uit een enquête die Schroders onder 2200 vermogende particuliere beleggers nam is gebleken dat beleggers in Italië, Spanje, VK en Frankrijk het minst optimistisch zijn over de binnenlandse en mondiale economische vooruitzichten in 2011. Op middellange termijn (5 tot 10 jaar) zijn de verschillen onder beleggers in Europa minder groot. Duitsland, Zweden en Zwitserland zijn optimistischer over de wereldeconomie en de lokale economie.

Volgens econoom Europa van Schroders Azad Zangana is het vertrouwen erg laag. Echter speelt het risico dat de Griekse schulden moeten worden gesaneerd niet een grote rol in dit vertrouwen. Beleggers blijven op de langere termijn echter wel positief zo valt op te lezen uit het onderzoek.