Amundi lanceert inflatie-gelinkt emerging markets obligatiefonds

Het Franse Amundi maakte vandaag bekend een hybride obligatiefonds op te zetten dat zowel bescherming tegen inflatie biedt en tegelijkertijd alfa probeert te halen uit ondergewaardeerde bedrijfsobligaties in de emerging markets. Volgens Amundi zijn de emerging markets nog steeds de groeimotoren van de wereldeconomie. Deze sterke groei gaat echter gepaard met stijgende inflatie door hogere voedsel- en grondstoffenprijzen. Bescherming tegen inflatie is daarom essentieel aldus de analisten.

De effectieve rendementen van het Amundi Funds Bond Emerging Inflation zullen geleid worden door zowel de looptijd alsmede de hoogte van de inflatie. Amundi bekijkt per regio de macro-economische omstandigheden met de focus vooral op de rente- en inflatie-ontwikkelingen. Het beleggingsproces bestaat uit de volgende vier stappen:

  • Keuze duration (rentegevoeligheid)
  • Positionering op de curve
  • Arbitrage tussen leningen onderling
  • Geografische diversificatie

    Het Amundi fonds Bond Emerging Inflation wordt door één van de grootste teams van vastrentend bij Amundi beheerd. Het totaal belegd vermogen ligt momenteel rond de 388 miljard euro.