BlackRock maakt 43 procent meer winst, koers stijgt ruim een procent

BlackRock heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 43 procent meer winst gemaakt, zo meldt de vermogensbeheerder vandaag in een persbericht. Het bedrijf dat gehuisvest is in New York maakte 619 miljoen dollar winst. Dat is 187 miljoen dollar meer dan een jaar geleden in dezelfde periode en 51 miljoen dollar meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Het aandeel BlackRock . noteert op de Amerikaanse beurs een winst van 1,5 procent omstreeks 16.42 uur op een koers van 186,47 dollar.

De winst per aandeel (WPA) komt uit op 3,21 dollar. Dit is zonder eenmalige kosten 3 dollar per aandeel. Analisten hadden echter een WPA van 2,89 dollar verwacht. De activa van de vermogensbeheerder komt neer op 3,66 triljoen eind juni. Dit is 16 procent meer dan een jaar eerder en 0,3 procent meer in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011.

aandelenbeurs
Afschrijvingen
In het tweede kwartaal kreeg BlackRock te maken met waardevermindering en afschrijving voor een bedrag van 8,9 miljard dollar. Toch wist de vermogensbeheerder de groei vast te houden dankzij een groot aantal financiële producten. Beleggers staken voor ruim 18,4 miljard dollar in het fonds van BlackRock .