De holle woorden van Silvio Berlusconi

De risicopremie om Italiaans en Spaans staatspapier te verzekeren is gestegen to net onder de zeven procent. De Italiaanse president Silvio Berlusconi propeerde woensdag de markte te kalmeren, maar het resultaat was net het tegenovergestelde, schrijft het conservatief-liberale :

‘Holle woorden, niets meer dan dat. Niet eens een verlegen bekentenis dat ook hij fouten heeft gemaakt in een land dat stilaan het moeras van de crisis heeft bereikt en zich niet langer kan verdedigen tegen de aanvallen van zogenaamde speculanten... Deze regering heeft geen ideeën. Een aantal van de besparingsplannen die amper een maand geleden werden goedgekeurd lijken al in lucht te zijn opgegaan dankzij de steeds hoger wordende intresten op Italiaanse obligaties.

Daarom doet Berlusconi vandaag uitschijnen 'dat de begroting zal moeten worden herzien tegen het einde van het jaar.' Dat betekent toegevingen doen aan de speculanten. Dit land verdient een andere respons: omiddellijke actie vooraleer de financiële markten Italië in de afgrond storten’ aldus Corriere della Sera.


Express.be