Omzet detailhandel in september gelijk

In september 2012 heeft de detailhandel vrijwel evenveel omzet behaald als in dezelfde maand vorig jaar. De omzetontwikkeling kwam uit op -0,1 procent. De prijzen waren 1,8 procent hoger, het volume kromp 1,9 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS Corp. .

In vergelijking met september vorig jaar was de koopdagsamenstelling minder gunstig. Zonder dit koopdageffect groeide de omzet bijna 3 procent en het volume circa 1 procent. Na vijf maanden met omzetkrimp realiseerden de non-foodwinkels in september ongeveer een vergelijkbare omzet als een jaar eerder. De omzet en het volume groeiden na correctie voor het koopdageffect bijna 2 procent. Vooral de omzet van de winkels in consumentenelektronica, textielsupermarkten en bovenkledingwinkels lag hoger dan een jaar geleden.

Omzetontwikkeling detailhandel Nederland

<a href='/aandeel/1676-cbs-corp'> CBS Corp.  </a> detailhandel Nederland

De omzet van winkels in voedings- en genotmiddelen kwam op bijna hetzelfde niveau uit als in september 2011. Na koopdagcorrectie nam de omzet in deze winkels ongeveer 4 procent toe en groeide het volume ruim 2 procent.

De postorderbedrijven en internetwinkels zetten ruim 5 procent meer om. Tankstations noteerden een omzetdaling van 0,3 procent.

Bron: CBS Corp.