Bekendmaking nominaties Dutch Investor Relations Awards 2013

De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Dutch IR Awards 2013. De Awards worden uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen en/of professionals werkzaam bij Nederlandse ondernemingen die in hun respectievelijke categorie uitblinken in investor relations. De zesde editie van de Dutch IR Awards zal plaatsvinden op woensdag 9 januari 2013. De winnaars worden bekendgemaakt in aanwezigheid van circa 200 professionals tijdens het Dutch IR Awards Dinner in de Passenger Terminal in Amsterdam.

De genomineerde ondernemingen en professionals zijn onderverdeeld in de categorieën: AEX , AMX , AScX /Overig. Tevens is er een categorie Debt IR voor zowel Financials als Non-Financials. De winnaars van het afgelopen jaar waren uitgesloten van deelname.

De nominaties zijn gebaseerd op een onderzoek van Thomson/Reuters in combinatie met aanvullend onderzoek uitgevoerd door Citigate First Financial. De winnaars zullen worden gekozen door een onafhankelijke vakjury.

"In de meer dan twintig jaar die de NEVIR inmiddels bestaat, hebben we de rol van Investor Relations professionals in Nederland zien uitgroeien tot die van een volwassen, volwaardige gesprekspartner in de boardroom en op de kapitaalmarkt. Om stil te staan bij deze ontwikkeling, reiken wij dit jaar inmiddels voor de 6e keer op rij de Dutch IR Awards uit aan een selectie van ondernemingen en IR professionals.

De nominaties zijn tot stand gekomen door een onderzoek onder een grote groep financieel analisten en beleggers, die bij uitstek in de positie zijn om te kunnen beoordelen welke ondernemingen en professionals uitblinken in hun investor relations. Correcte en heldere informatievoorziening is tenslotte essentieel voor beleggers om een onderneming op de juiste manier te kunnen beoordelen. De vakjury zal in de komende weken een afgewogen keuze maken uit deze genomineerden, waarna op 9 januari de winnaars bekend zullen worden gemaakt,” aldus Jeroen Leenaers, voorzitter van de NEVIR.