Ondernemers industrie minder pessimistisch

Ondernemers in de industrie waren in december minder negatief dan in november. De indicator van het producentenvertrouwen kwam uit op -5,7, tegen -7,0 in november. De stemming verbeterde voor de tweede maand op rij.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: de verwachte productie in de komende drie maanden, het oordeel over de orderpositie en het oordeel over de voorraden gereed product. In december waren de ondernemers vooral minder pessimistisch over de verwachte productie. Het oordeel over de voorraden en het oordeel over de orderpositie verbeterden marginaal.

Producentenvertrouwen industrie

<a href='/aandeel/1676-cbs-corp'> CBS Corp. </a> ondernemers, ondernemersvertrouwen

Over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche zijn de ondernemers de laatste maanden wel duidelijk somberder geworden. In december dacht een kwart dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal afnemen, terwijl 6 procent op een toename rekende. In november was dit respectievelijk 21 en 7 procent.

Verwachte personeelssterkte komende drie maanden

cbs, centraal bureau voor de statistiek>
       
       <P>Branchegegevens over het producentenvertrouwen in de industrie zijn opgenomen in de Industriemonitor op de <a href='/aandeel/1676-cbs-corp'> CBS Corp. </a>-website.</p>
      </div>
      <div class=
Google+