Positief rendement voor fondsen van Teslin in 2012, Midlin uitschieter

De fondsen van Teslin Capital Management hebben in het afgelopen turbulente beursjaar positieve rendementen gerealiseerd. Van de drie fondsen behaalde Midlin het beste resultaat met een rendement van liefst 25,9%.

Ook de twee andere fondsen van Teslin behaalden goede rendementen. Darlin, dat substantiële belangen neemt in Nederlandse small caps, sloot het jaar af met een rendement van 9,9%, inclusief dividend. Todlin, dat zich richt op de kleinste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, eindigde het jaar met een plus van 9,1%.

Midlin sterk

Midlin concentreert zich op veelbelovende Nederlandse, Duitse en Belgische small- en midcaps. Het goede resultaat is niet toe te rekenen aan een specifiek fonds of een enkel land waar Midlin actief is. “Het fonds heeft het over de hele breedte goed gedaan”, zegt Rombout Houben, beheerder van Midlin.

“En daarbij waren er ook nog eens enkele uitschieters, zowel in Nederland, Duitsland als België. Het laat opnieuw zien dat het goed selecteren van ondernemingen, het stockpicking, en betrokken aandeelhouderschap loont”, zegt Houben verwijzend naar de zorgvuldige selectie die Teslin toepast waarbij er wordt gelet op de kwaliteit van het management, de balans van het bedrijf en de groeistrategie.