Londen heeft nog veel ruimte voor Arabische investeringen

Op de Londense vastgoedmarkt is nog veel ruimte voor particulieren en bedrijven uit de Arabische wereld om eigendommen op te kopen en in grote ontwikkelingen te investeren. Dat heeft Boris Johnson, burgemeester van Londen, tijdens een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten gezegd. De Londense burgemeester ontkende daarmee dat in de Britse hoofdstad steeds meer onrust groeit over de toenemende Arabische aanwezigheid op de lokale vastgoedmarkt.

Trend naar de steden

"De grote metropolen zullen steeds meer onderlinge concurrentie voeren om de rijke bevolkingsgroep uit de hele wereld aan te trekken," aldus Boris Johnson. "Dat wordt een belangrijke economische trend gedurende de volgende dertig tot veertig jaar. Londen is dan ook bijzonder tevreden een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op de bevolking van de Arabische regio." De voorbije jaren hebben Arabische investeringsfondsen en bedrijven in Londen massaal geïnvesteerd in vastgoed en gigantische infrastructuurprojecten.

Johnson, die zich voor de gelegenheid de burgemeester van het achtste emiraat noemde, stelde dat Londen bijzonder opgetogen is met de Arabische interesse. "Londen heeft nog vele grote ontwikkelingsprojecten in de pijplijn zitten," benadrukte de burgemeester. "De stad heeft nog bijzonder veel ruimte voor investeerders, niet alleen uit het Midden-Oosten, maar uit de hele wereld. Tegen het begin van het volgende decennium zal de bevolking van Londen nog met één miljoen inwoners aangroeien, zodat er heel wat nieuwe investeringen nodig zijn." Bron: Express.be