Verkiezingen hebben geen effect

Ondanks dat er nu na de verkiezingen meer duidelijkheid is gekomen over de toekomst van Nederland was dit niet terug te zien in de aandelenkoersen. De AEX - Index stond donderdagmiddag licht in de min, wat voornamelijk te wijten was aan Air France-KLM - Air France-KLM (-3%) en Randstad (-2,8%). Laatstgenoemde moest vandaag een adviesverlaging slikken van Morgan Stanley . Aan de andere kant was Aperam de grootste winnaar met een winst van iets meer dan 1%.

Wel ziet kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&&;P) kansen voor een mogelijk paars kabinet van VVD, PvdA en D66. De kredietbeoordelaar verwacht daarbij dat de verkiezingsuitslag op korte termijn geen invloed gaat hebben op de kredietwaardigheid van Nederland.<br><br></p>

<p>Wel verwacht S&P dat Nederland blijft profiteren van het brede draagvlak voor een behoudend begrotingsbeleid, waarbij de kredietbeoordelaar ervan uit gaat dat het tekort volgend jaar iets onder de 3% gaat uitkomen.

Federal Reserve , waardoor de omzetten op de beurzen wereldwijd laag bleven. Begin deze maand zei Ben Bernanke al dat er waarschijnlijk meer stimuleringsmaatregelen worden aangekondigd wanneer de economische situatie daar om vraagt.