Beurzen hoger

De Amsterdamse beurs is dinsdag net als andere Europese beurzen in de plus geopend. Doordat de Amerikaanse beurzen vandaag wederom gesloten zijn vanwege orkaan Sandy, moeten de beurzen in Europa het vooral op eigen kracht doen.

De AEX -index stond bij opening 0,7% in de plus, terwijl de AMX -index steeg met 0,1%. In Frankfurt, Londen en Parijs stonden de beurzen tot 1% hoger.

Door superstorm Sandy stond een vat Noordzeeolie gistermorgen ruim 1% lager, doordat Amerikaanse raffinaderijen uit voorzorg zijn stilgelegd. Naar verwachting komt de stormschade uit op enkele miljarden.

In Amsterdam waren er wel enkele negatieve berichten waarneembaar. Zo gaf TomTom bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers een omzetwaarschuwing voor heel 2012 af. Het bedrijf heeft te kampen met een verslechterende automarkt en verwacht op korte termijn geen herstel. Desondanks waren de resultaten over het afgelopen kwartaal wel redelijk in lijn met de verwachtingen van de markt.

Daarnaast kondigde Imtech aan 900 banen te zullen schrappen. Veel analisten waren ontstemd over dit nieuws, maar stellen tegelijkertijd dat de ingreep beter nu gedaan kan worden dan het geheel te laten passeren.