Hoofdindices licht in het rood, KPN weer omlaag

De Amsterdamse beurs wist zich woensdag enigszins te herstellen van het verlies dat een dag eerder nog werd geleden door de negatieve berichten rond KPN . Het telecomconcern zette zijn daling wel voort.

Dinsdag moest de AEX -index nog een verlies noteren door de forse koersdaling van 16 procent bij KPN . Het telecomconcern kondigde onder meer aan dat het een claimemissie van 4 miljard euro gaat doen, fors meer dan waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. Mede daarom hebben sommigen van hen inmiddels hun taxaties voor het aandeel neerwaarts bijgesteld.

KPN daalde woensdag in de ochtendhandel met circa 2 procent, waarmee het opnieuw de grootste daler binnen de AEX was. De index stond rond de slotstand van dinsdag, mede geholpen door ArcelorMittal. Het staalconcern publiceerde woensdag zijn jaarresultaten en stond rond de middag op een winst van 1,5 procent. Daartegenover stond dat Midkapper Imtech het weer zwaar had, dat de koers woensdagochtend ruim 7 procent zag dalen door onder meer een adviesverlaging van ING.

Andere Europese beurzen lieten een overwegend negatief beeld zien. Frankfurt stond op een verlies van 0,2 procent en Parijs noteerde 0,5 procent lager.