Minnelijke schikking voor Omega Diamonds bevestigd

De Kamer van Inbeschuldigingstelling KI) heeft een minnelijke schikking van 160 miljoen voor het bedrijf Omega Diamonds bevestigd. De schikking tussen Omega Diamonds, de Bijzondere Belastingsinspectie en het Antwerpse parket was eerder ook al door de raadkamer goedgekeurd, maar werd door een gewezen werknemer van het bedrijf, die het gerecht van de illegale praktijken van de onderneming had ingelicht, betwist.

De fraude had betrekking op de invoer van 2,28 miljard euro aan Angolese en Congolese diamanten, waarvoor valse documenten waren opgesteld. Na afloop van het onderzoek werd door het openbaar ministerie een minnelijke schikking voorgesteld, op voorwaarde dat de daders de Belgische fiscus volledig zouden vergoeden, waarna het verval van verdere strafprocedures werd goedgekeurd.

De burgerlijke partijstelling van de gewezen werknemer werd onontvankelijk en ongegrond verklaard, maar de man had tegen die beslissing beroep aangetekend. Dat werd nu verworpen. Er is nog wel cassatieberoep mogelijk.

Bron: Express.be