Deminor viseert topkader van holding Arco

Het juridisch adviesbureau Deminor wil het voormalige topkader van de holding Arco voor de rechter dagen wegens het misleiden van coöperanten. Dat heeft de krant De Tijd gemeld.

Volgens Deminor deed de top van Arco op het einde van het voorbije decennium en in het begin van dit decennium een aantal keer in het publiek geruststellende verklaringen over de risico’s die de grote participatie van de holding in de groep Dexia voor de coöperanten zou vertegenwoordigen.

Volgens Deminor hebben die geruststellende uitspraken van de bestuurders de coöperanten mogelijk aangezet om hun geld niet bij Arco, die in de val van Dexia werd meegesleurd en inmiddels in vereffening is, weg te halen. Deminor viseert onder meer Francine Swiggers en Marc Tinant, respectievelijk voormalig voorzitter en ondervoorzitter van Arco.

De klacht tegen het topkader van de holding past in de juridische actie die Deminor in oktober namens meer dan zevenhonderd coöperanten tegen de verschillende entiteiten van Arco is opgestart.

BRon