Bone Therapeutics wil notering op beurzen van Brussel en Parijs

Het biotechnologiebedrijf Bone Therapeutics uit Gosselies bereidt een introductie voor op de beurzen van Brussel en Parijs. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Het is niet bekend hoeveel geld het Waalse bedrijf met de operatie zou willen ophalen. Een aantal waarnemers maakt echter gewag van een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro.

De financiële middelen zouden worden gebruikt om het verdere onderzoek met de producten van het bedrijf te ondersteunen. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf zijn beursintroducties hoopt te kunnen realiseren.

Bone Therapeutics, een spinoff van de Université Libre de Bruxelles (ULB), werd negen jaar geleden opgericht. De onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling van celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken.

Bone Therapeutics zegt aan therapieën te werken die veel patiëntvriendelijker zijn dan de bestaande behandelingen, die bijzonder duur en invasief zouden zijn en belangrijke risico’s op ernstige complicaties zouden hebben.

Bron: Express.be