DeGroof en Petercam fuseren

Bank Degroof, Petercam en hun respectieve referentieaandeelhouders hebben op maandag 19 januari 2015 een intentieverklaring ondertekend met het oog op een fusie. De twee partijen zullen verdere gesprekken voeren om tot een definitief fusie-akkoord te komen.

3 takken

Beide bedrijven onderscheiden zich door een business model dat gestoeld is op de complementariteit tussen drie kernactiviteiten: private banking, institutioneel vermogensbeheer en investment banking. Bovendien beschikken de twee huizen over het engagement op lange termijn van solide en stabiele aandeelhouders en delen ze dezelfde waarden inzake klantenservice, onafhankelijkheid en duurzame resultaten.

Met een vermogen onder beheer van bijna € 47 miljard wordt de nieuwe entiteit de referentie onder de onafhankelijke financiële instellingen in België, met een vooraanstaande positie in elk van haar metiers. Naast haar activiteiten in België, zal de nieuwe groep ook internationaal sterk actief zijn, onder meer in Luxemburg en in Frankrijk.

De toegankelijkheid en de flexibiliteit van de groep zullen verzekerd blijven dankzij de familiale verankering en de nauwe samenwerking tussen aandeelhouders, managers en cliënten.