Sarens haalt met obligatie 125 miljoen euro op

Het kranenbedrijf Sarens heeft met de uitgifte van obligaties een kapitaal van 125 miljoen euro opgehaald. De verzamelde financiële middelen zouden vooral worden gebruikt voor de herfinanciering van lopende kredieten en het afkopen van bestaande leasingcontracten.

Daarbij wil Sarens volgens waarnemers, net zoals een aantal andere bedrijven, van de lage rentevoeten gebruik maken om voordeliger financiële engagementen af te sluiten.

Het bedrijf meldde tegenover de krant De Tijd nog dat met minderheidsaandeelhouder Waterland een compromis werd bereikt over de omvang van de participaties die in de onderneming konden worden opgenomen.

Waterland nam drie jaar geleden een belang van 16 procent in het kranenbedrijf. Daarbij was afgesproken dat de prestaties van de onderneming bepalend zouden zijn voor een verdere uitbreiding van die participatie. Over die overeenkomst is volgens Sarens inmiddels ook een concreet akkoord afgesloten. Waterland heeft inmiddels een belang van 22 procent opgebouwd in Sarens.

Bron: Express.be