Invesco prefereert Europese aandelen

De enorm lage rendementen op de obligatiemarkten blijft de beleggers richting de aandelenmarkten duwen aldus Bernard Aybran van Invesco . Aybran stelt dat de lagere euro zeker een stevige impuls kan zijn voor de Europese aandelenmarkten. Per saldo is Europa een exportgebied en door een lagere munt kunnen Europese bedrijven makkelijker hun marktaandelen uitbreiden zo stelt Aybran.

Invesco prefereert Europese aandelen, Bernard Aybran van Invesco

Op één jaar tijd zijn de gemiddelde rentes in Europa dramatisch gezakt. Hoe meer iedereen op zoek gaat naar rendement, des te minder er is. De Duitse rente voor looptijden tot vijf jaar is negatief, terwijl bunds met een looptijd langer dan 5 jaar een klein rendement opleveren.

Ook Zwitserse obligaties met een looptijd van 10 jaar vertonen voor de eerste keer sinds mensenheugenis een negatief rendement. Dit is een zeer uitdagende omgeving voor beleggers in Euro , Zwitserse frank en zelfs Deense kroon.

Wat aandelen betreft, blijven we weg van defensieve aandelen van producenten van basisproducten, zowel in de groeilanden als in de Westerse landen. We maken ons op om uit te treden uit defensieve aandelen” aldus Bernard Aybran van Invesco .