ING voorziet forse stijgingen aandelenkoersen

Europese aandelenmarkten staan aan de vooravond van een volgende sterke stijging, stelt Roelof-Jan van den Akker, Senior technisch analist van ING Commercial Banking. De AEX -index kan volgens hem niet achterblijven in dit koersgeweld.

In oktober 2013 liet Van den Akker in een researchrapport op basis van technische analyse zien dat de volgende langetermijn-bullcyclus voor aandelenmarkten was begonnen. Die stijging moet per saldo leiden tot hogere aandelenkoersen in de komende 20 jaar.

Forse stijgingen

Sindsdien is de AEX -index met ruim 22% gestegen en ligt een verdere koersstijging in het verschiet. Zo staat de Eurostoxx50 Index aan de vooravond van een uitbraak boven de lange termijn dalende weerstandslijn op circa 3.600 punten en is de Britse FTSE -100-index zelfs bezig om nieuwe all-time highs te forceren boven de langetermijntop uit 1999 op 6.950 punten.

Van den Akker herhaalt hiermee zijn lange-termijnkoersdoel uit het rapport van september vorig jaar, waarbij hij ervan uitgaat dat de koersen terugkeren naar de top uit 2007 op circa 560 punten binnen een termijn van nu en 18 maanden.

Wel houdt hij nadrukkelijk rekening met serieuze weerstand in de zone 475-480 punten in de AEX -index. Rond deze niveaus kan een tijdelijke top gevormd worden waarbij koersen onder druk komen te staan en kunnen dalen richting de steunzone van 447-440 punten. Deze mogelijke kortetermijnzwakte moet beoordeeld worden in de context van het maken van een hogere bodem. Gemeten vanaf deze niveaus heeft de AEX -index nog altijd een opwaarts potentieel van meer dan 25% tot het koersdoel op 560 punten.,/p>