Deutsche AWM lanceert ETF op indices uit Golfstaten

Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) heeft de eerste ETF in Europa gelanceerd die toegang biedt tot de aandelenmarkt van de Golfstaten in het Midden-Oosten, inclusief Saoedi-Arabië(1.

De db x-trackers MSCI GCC Select Index UCITS ETF volgt de aandelenmarkten van de landen in de Golfregio die behoren tot de Gulf Cooperation Council (GCC) en heeft een blootstelling van 65% aan Saoedi-Arabië(2. Andere landen in de GCC zijn Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. De ETF is genoteerd aan de Deutsche Börse.

De ETF heeft een jaarlijkse All-in Fee(3 van 0.65% en volgt de SCI GCC Countries ex Select Securities Index , die weer is gebaseerd op de MSCI GCC Countries Index (4. De index is exclusief een aantal kleinere beursgenoteerde bedrijven in verband met regelgeving over beperkingen op buitenlands eigendom. De onderliggende index is gebaseerd op marktkapitalisatie en bestaat uit 82 bedrijven.

Deutsche AWM heeft momenteel meer dan 60 ETF ’s in opkomende markten en frontier markten die brede toegang bieden tot aandelen en obligaties. Deze opkomende markt ETF ’s bieden beleggers een hoge mate van precisie waardoor ze kunnen investeren in specifieke landen, regio’s en sectoren. De db x-trackers MSCI GCC Select Index UCITS ETF is mede daarom een belangrijke toevoeging.