Belfius ziet winsten voor derde jaar op rij aangroeien

Bank Belfius heeft het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 462 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee kon Belfius voor het derde jaar op rij een winstgroei melden.

De inkomsten van de Belgische staatsbank stegen het voorbije jaar met 13 procent tot 2,22 miljard euro en de commerciële activiteiten lieten een winstgroei met 25 procent tot 580 miljoen euro optekenen, maar een gedeelte van die baten werden gebruikt om het risicoprofiel van de bank te verbeteren en een aantal lasten uit het verleden af te bouwen.

Jos Clijsters, voorzitter van Belfius, gaf ook aan dat de operationele kosten van de bank, één van de structurele problemen van de instelling, met 70 miljoen euro konden worden verlaagd. Dar betekende een besparing met 5 procent.

Belfius verstrekte het voorbije jaar voor 16,2 miljard euro aan kredieten. Dat vertegenwoordigde een toename met 7 procent tegenover het jaar voordien. Er werd vooral een stijging opgetekend bij de woonkredieten.

Bron: Express.be