Deminor dagvaart ook voormalige topvrouw Arco

Het juridisch adviesbureau Deminor heeft Francine Swiggers, de voormalige topvrouw van de coöperatieve holding Arco, gedagvaard. Volgens Deminor heeft Swiggers een belangrijke rol gespeeld bij het verspreiden van misleidende informatie rond Arco en de aandelen van de holding.

Daarbij wordt opgemerkt dat Swiggers na het uitbreken van de financiële crisis het aandeel van Arco onterecht als een veilig financieel product had aanbevolen. Deminor opende eerder een juridische procedure tegen Arco en Belfius, erfgenaam van de bankactiviteit van de groep Dexia.

Volgens het adviesbureau werden de coöperanten misleid en werden ze niet op de hoogte gebracht van de mogelijke risico’s van een investering in de aandelen van Arco. In die procedures wordt nu ook Francine Swiggers als verweerder door Deminor geviseerd. Daarbij wordt er onder meer op gewezen dat Swiggers zowel bij Arco als Dexia een sleutelpositie had.

Arco werd in het debacle van Dexia meegesleurd. Daardoor dreigen 800.000 coöperanten hun belegging te verliezen. Tot nu toe zijn 1.764 coöperanten van Arco toegetreden tot de gerechtelijke procedure van Deminor.

Bron: Express.be