Opel trekt zich terug uit de Russische markt

De Duitse autoconstructeur Opel trekt zich nog dit jaar helemaal terug uit de Russische markt. Dat heeft General Motors , het Amerikaanse moederbedrijf van Opel, bekend gemaakt.

De fabriek van Opel in de Russische stad Sint-Petersburg wordt volgende zomer definitief gesloten, nadat de productie de voorbije maanden al enkele keren diende te worden opgeschort wegens de economische problemen waarmee Rusland wordt geconfronteerd.

Karl-Thomas Neumann, topman van Opel, stelde dat de Duitse constructeur zich verplicht zag om ingrijpende beslissingen te nemen. Door de maatregel blijft Opel naar eigen zeggen immers op schema om volgend jaar in Europa opnieuw winstgevend te kunnen worden.

General Motors wil zich in Rusland met zijn Amerikaanse modellen Corvette, Camaro en Tahoe toespitsen op de hogere segmenten van de automarkt. De wagens zullen in de Verenigde Staten worden gebouwd en in Rusland worden geïmporteerd. General Motors behoudt in Rusland wel de productie van de Chevrolet Niva in samenwerking met zijn Russische partner Avtovaz.

Bron: Express.be