TAG Heuer smeedt samenwerking met Google en Intel

De Zwitserse horlogemaker TAG Heuer werkt samen met de Amerikaanse technologiebedrijven Alphabet en Intel aan de ontwikkeling van een eigen smartwatch. Dat hebben de drie bedrijven aangekondigd. Het trio wil met zijn ontwikkeling de concurrentie aangaan met de smartwatch van Apple.

Opgemerkt wordt dat het samengaan van de drie bedrijven expertise op het gebied van luxehorloges, software en hardware samenbrengt. TAG Heuer produceert het horloge, terwijl Alphabet een versie van zijn besturingssysteem Android Wear ter beschikking stelt. De computerchips worden door Intel geleverd.

Ook andere Zwitserse horlogemakers hebben zich al op de digitale markt gericht. Geraamd wordt dat de smartwatch van TAG Heuer, dochter van de luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy ( LVMH ), in november dit jaar op de markt gebracht zal worden.

Bedreiging?

Volgens een aantal waarnemers zou het apparaat op het gebied van prijs in de categorie van de Tag Heuer Carrera kunnen worden gerangschikt. Daarbij zouden dus mogelijk prijzen tussen 3.000 euro en 5.000 euro worden gehanteerd.

Smartwatches kunnen een mogelijke bedreiging worden voor de grote horlogemakers. De samenwerking met Alphabet en Intel moet Tag Heuer dan ook de mogelijkheid bieden een nieuwe markt open te breken. Voor Alphabet is de collaboratie anderzijds een kans om zijn positie in het duurdere marktsegment te versterken. Ook Intel zou in het project een opportuniteit kunnen zien om op de smartphone-markt in te pikken.

Bron: Express.be