Investeerders vooral geïnteresseerd in Europese fondsen

Beleggers trekken massaal weg van de kapitaalmarkten in de Verenigde Staten om hun geld te investeren in Europese fondsen. Dat heeft de nieuwssite MarketWatch gemeld op basis van een rapport van de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch.

Uitstroom VS fondsen

Opgemerkt wordt dat de Amerikaanse fondsen sinds begin dit jaar al een uitstroom van ongeveer 44 miljard dollar aan kapitaal hebben gekend. Dat is volgens de berekeningen van Merrill Lynch de slechtste start van het jaar sinds het einde van het voorbije decennium. Tegelijkertijd kon bij de Europese fondsen sinds begin dit jaar een instroom van ruim 46,6 miljard dollar worden gemeld.

Het fenomeen kan volgens Merrill Lynch nog wel enkele tijd aanhouden. Pas wanneer Amerikaanse bedrijven weer een reeks stimulerende rapporten kunnen voorleggen, kan volgens het rapport opnieuw een instroom van investeringen in de Verenigde Staten worden verwacht.

Er wordt wel opgemerkt dat twee jaar geleden ook in Japan enkele weken na de lancering van een quantitative easing een piek in de instroom van investeringen kon worden opgetekend. Gemeld wordt dat Europa mogelijk hetzelfde traject volgt.

Bron: Express.be