Buy & hold absoluut dominant boven timing aldus Roger Ibbotson

Roger Ibbotson, professor bij Yale en werkzaam bij Zebra Capital Management, stelt dat beleggers ‘rustiger’ moeten beleggen niet naar de waan van de dag moeten kijken. Het is vooral het overreageren op korte termijn ontwikkelingen die desastreus zijn voor de beleggers aldus de professor. Ibbotson stelt in zijn interview met Morningstar dat de wispelturigheid van de beleggers enorm veel rendement kost.

Buy & hold beleggers die rustig achter over leunen doen het zo zonder extra moeite doorgaans veel beter.

Amerikaanse aandelen vooral sterk door hogere dollar

Ibbotson stelt verder dat de Amerikaanse aandelen het ook vooral door een hogere dollar fors beter hebben gedaan dan hun overzeese collega’s. Ook voor de komende periode verwacht Ibbotson dat de Amerikaanse aandelen nog steeds kunnen profiteren van een verdere stijging van de greenback. Zowel de euro als de yen waren volgens hem overgewaardeerd en er is daarom nu sprake van ontnuchtering aldus Ibbotson.

De Amerikaanse aandelen kunnen volgens hem verder gestimuleerd worden door een juist lagere groei in de emerging markets vanwege de lagere olieprijs.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.