Euronext start met spotlight opties op Grandvision

Euronext heeft haar Spotlight opties segment uitgebreid met opties op GrandVision N.V.. De nieuwe producten volgen op de succesvolle IPO van GrandVision op Euronext Amsterdam eerder dit jaar en zijn per direct beschikbaar voor verhandeling op de Amsterdamse beurs. De contracten hebben korte looptijden van één, twee en drie maanden.

Daarnaast is Euronext voornemens om de bestaande Spotlight opties op Altice S.A. per 1 mei a.s. te promoveren naar het standaard-optiesegment. De looptijden van de opties worden daarmee uitgebreid tot 12 maanden. Op 1 mei worden de contracten met afloopmaanden september 2015, december 2015 en maart 2016 toegevoegd. De uitbreiding naar langere looptijden volgt op de actieve handel in deze optieklasse. Sinds de succesvolle lancering van de Spotlight opties op Altice S.A. in juli 2014 zijn er bijna 23.000 contracten verhandeld.

Spotlight opties zijn een speciaal segment op de derivatenmarkten van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe optieklassen op basis van vraag uit de markt. De Spotlight opties op onderliggende waarden die genoteerd zijn aan Euronext hebben korte looptijden van één, twee en drie maanden. De verhoogde liquiditeit en zichtbaarheid laten de optieklassen doorgroeien naar volgroeide optieklassen. Bij toename van de handel en de vraag uit de markt worden aanvullende looptijden geïntroduceerd.