Kindermerk Noukie’s haalt geld bij Frans durfkapitaalfonds

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires neemt een minderheidsbelang in het Belgische bedrijf Noukie’s, producent van knuffeldieren. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Ook over de exacte omvang van de participatie van de Franse groep werden geen mededelingen gedaan.

Noukie’s werd in het midden van de jaren negentig opgericht door de ondernemers Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot en opende elf jaar geleden zijn eerste winkel in Brussel. Noukie's beschikt inmiddels over een keten van vijfentwintig winkels in België en Frankrijk. Het merk is echter aanwezig in meer dan dertig landen en realiseert een jaaromzet van 23 miljoen euro.

Het voorbije jaar nam Noukie’s zes winkels van sectorgenoot Le Monde de Bébé in Parijs over. De instap van MBO Partenaires moet het Belgische bedrijf de mogelijkheid bieden om de volgende stap in zijn groeistrategie te financieren. Daarbij wordt vooral gemikt op een verdere expansie in Frankrijk en een grotere aanwezigheid in shoppingcentra.

Bron: Epress.be