Vergoeding voorzitters bedrijven Bel20 blijft status-quo

Jef Colruyt was het voorbije jaar de best betaalde voorzitter van de grote Belgische beursgenoteerde bedrijven. Dat blijkt uit een analyse die de krant De Tijd over de bedrijven uit de sterindex Bel20 op Euronext Brussel heeft gemaakt.

Opgemerkt wordt dat Jef Colruyt als voorzitter van de raad van bestuur van de retailgroep Colruyt het voorbije jaar een vergoeding ontving van 270.000 euro. Daarnaast kreeg hij ook 90.000 euro als gewoon bestuurder en 991.840 euro als vertegenwoordiger van één van de referentie-aandeelhouders. Als chief executive van de groep ontving Jef Colruyt ook nog eens een salaris van 1,25 miljoen euro.

Wanneer zuiver met de vergoeding als voorzitter rekening wordt gehouden, staat Thomas Leysen op de eerste plaats. Hij ontving als voorzitter van de financiële dienstverlener KBC Groep een vergoeding van 500.000 euro, gevolgd door Roland D’Ieteren, voorzitter van de autogroep D’Ieteren, met een bedrag van 430.910 euro.

De gemiddelde vergoeding van een voorzitter in de Bel20 bedroeg het voorbije jaar 208.627 euro. Dat bleef nagenoeg status-quo tegenover het jaar voordien.

Bron: Express.be