China A-aandelen profiteren van liberalisering van de markt aldus ETF Securities

De rally op de Chinese A-aandelenmarkt blijft dit jaar aanhouden als gevolg van een combinatie van verdere liberalisering van de financiële markten, verruiming van het monetaire beleid en vraag bij beleggers. In het licht van deze ontwikkelingen viert ETF Securities, een van ’s-werelds toonaangevende onafhankelijke aanbieders van Exchange Traded Products (ETP's), de eerste verjaardag van de China A Shares ETF .

De verwachting is dat een aantal van de exogene gebeurtenissen steun blijft verlenen aan zowel de Chinese binnenlandse aandelenmarkt, als haar rol in de wereldeconomie. Indexaanbieder MSCI neemt naar verwachting in juni een besluit of het Chinese A-aandelen opneemt in haar Emerging Markets Index . Een extra stimulans voor opname kan de aangekondigde verbinding zijn tussen de beurzen van Shenzhen en Hongkong, als aanvulling op de eerdere verbinding tussen Shanghai en Hongkong.

Bovendien plant het Internationaal Monetair Fonds in oktober of november de vijfjaarlijkse herziening van haar Special Drawing Rights (SDR), het mandje met reservevaluta. Opname van de renminbi kan een trigger zijn voor aanzienlijke liberalisering van de valutamarkt en een aardverschuiving betekenen voor de rol van de Chinese munt in de internationale handel en financiering.

In samenwerking met E Fund Management (Hong Kong) Co. Limited lanceerde ETF Securities een jaar geleden de ETFS-E Fonds MSCI China A GO UCITS ETF , de eerste UCITS ETF in Europa met een fysieke replicatie van de breed gespreide MSCI China A Index . Tot voor kort hadden buitenlandse beleggers slechts beperkte toegang tot de lokale aandelenmarkten van China.

De meeste beleggers waren alleen in staat om de blootstelling te krijgen door middel van een beperkt aantal Chinese aandelen met een notering op de overzeese beurzen, zoals Hong Kong en New York.