Schroders tipt vastgoed bij stijgende rentes

Dreigende renteverhogingen moeten beleggers niet weghouden bij vastgoed, stellen de vastgoedspecialisten van Schroders . De beleggers vragen zich na de sterke resultaten van het beursgenoteerd vastgoed af of deze trend zich zal voortzetten. Schroders denkt van wel en ziet vastgoed, traditioneel beschouwd als een moeilijk verhandelbaar asset, juist als zeer nuttig om de portefeuille te diversifiëren.

Er heerst een sterke, maar verkeerde overtuiging dat bij een renteverhoging het rendement van beursgenoteerd vastgoed negatief wordt. Met de obligatierente op een historisch laag niveau en beleggers die op zoek zijn naar inkomen biedt vastgoed zowel een inkomen als de mogelijkheid voor kapitaalgroei.

Ook Schroders constateert dat markten met zowel sterke fundamentals als high yield beter bestand zijn tegen de impact van renteverhogingen. Er bestaat historisch bewijs dat suggereert dat bepaalde vastgoedmarkten hun bloei voortzetten, terwijl het monetaire beleid verkrapt. De huidige fundamentals lijken dit beeld te onderbouwen. Mocht de lage rente nog even aanhouden, dan is juist de groei in income yield, die beursgenoteerd vastgoed biedt, een aantrekkelijke factor.

De sleutel tot succes met beleggen in vastgoed is een zorgvuldige selectie van vastgoed activa, want niet alle regio’s, landen en bedrijven zijn gelijkwaardig. Een fonds met een wereldwijde focus stelt beleggers in staat om te profiteren van de sterkste markten en sectoren.