De Persgroep neemt Vlaamse magazinetitels Sanoma over

De Persgroep neemt de magazinetitels Humo, Story, TeVe Blad en Vitaya over van de Belgische divisie van het Finse mediabedrijf Sanoma . Dat hebben de twee partijen bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet gegeven.

Sanoma zegt dat de verkoop van de de titels kadert in een strategische herschikking van de Belgische activiteiten, die zich meer op een vrouwen en woninginrichting zouden moeten toespitsen, zoals de magazines Libelle en Feeling. Bij De Persgroep laat chief executive Koen Verwee verstaan dat de nieuwe titels aansluiten bij de sectoren waarmee het bedrijf ook tot nu toe al successen heeft laten blijken.

Hij voegt er aan toe dat de markt van de gedrukte media nog steeds belangrijk blijft. Bovendien ziet hij ook belangrijke mogelijkheden op het gebied van digitale media. Een vijfenzestigtal medewerkers zou mee de overstap maken naar de nieuwe eigenaar. Sanoma maakte verder bekend dat Libelle TV begin juli zal worden stopgezet. Voor radiozender Story FM wordt een nieuwe eigenaar gezocht.

Bron: Express.be