BNY The Boston Company blijft optimistisch over India

Beleggers in India beleven volatiele tijden, maar BNY Mellon ziet India als een belangrijke beleggingskans voor langetermijnbeleggers. Gaurav Patankar en William J. Adams, analisten van The Boston Company, een onderdeel van BNY Mellon, zijn erg optimistisch over de ontwikkelingen in India. Een volgende stap in het hervormingsproces kan een voor een positieve impuls zorgen.

’Overall, we continue to believe that India may represent the biggest multiyear compounding opportunity over the next several years. ’

Zij geven vier redenen voor hun positieve outlook voor India:

1. De hervormingsagenda ligt nog altijd op schema. Patankar en Adams letten met name op drie belangrijke ijkpunten: de belastingen op goederen en diensten; de landhervormingen en kapitalisering van de bankensector.

2. De kapitaalbestedingen (en dus de winstontwikkeling) staan voor een robuust herstel.

3. Geld stroomt richting stabielere stakeholders. De waarderingen worden aantrekkelijker voor langetermijnbeleggers. Geld stroomt nu van ETF ’s en global macro-beleggers richting overtuigde emerging markets managers.

4. Een nieuwe piek in olieprijzen lijkt onwaarschijnlijk. Olie maakt een derde van de totale import van India uit, een olieprijs boven de 85 dollar per vat jaagt de inflatie op.