Griekse schulden vooral geïsoleerd

De ophef rondom alle toestanden omtrent het nee-zeggen door de Griekse bevolking is vrij overdreven. De omvang van de Griekse economie is hooguit 3 procent van de Europese economie. Valentijn van Nieuwenhuijzen van NN Investment Partners stelt dan ook dat de huidige perikelen op de financiële markten wel weer zulle verdwijnen en dat de markten weer gaan normaliseren.

Valentijnvannieuwenhuijzen
Valentijn van Nieuwenhuijzen

Van Nieuwenhuijzen duidt verder op het rumoer op de Chinese beurzen dat in principe, gezien de enorme omvang van de Chinese economie, een veel groter probleem kan worden dan Griekenland.

Het ligt volgens hem in de lijn der verwachting dat de ECB deze week nog kapitaalinjecties zal gaan doen. Daarnaast moeten de beleggers en de markten ook zeker niet hysterisch blijven doen over het hele Griekenlandverhaal aldus Van Nieuwenhuijzen. ”Nu de euro/dollar wat onder druk is gekomen profiteert de Europese exportsector juist weer. En daar hoor je dan weer niemand over” aldus de econoom.

Verder verwacht Van Nieuwenhuijzen dat de Fed wellicht per september haar rentevoeten iets zou kunnen gaan verhogen. Dit zou voor het eerst zijn in 9 jaar. ”Ook dit zou de euro verder kunnen verzwakken” aldus de econoom.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.