Dit zijn de aandelen waar Warren Buffet zijn geld op zet voor de lange termijn

 • Warren Buffet zegt dat hij en Charlie Munger, de vicevoorzitter van Berkshire, deze holdings niet beschouwen als een ‘verzameling tickersymbolen; een financiële mislukking die we zouden moeten beëindigen vanwege downgrades, verwachte acties van de Federal Reserve, mogelijke politieke ontwikkelingen, voorspellingen van economen of wat dan ook het nieuws van de dag bepaalt’
 • Ze zien vooral ‘een collectie van bedrijven waarvan we gedeeltelijk eigenaar zijn en die op gewogen basis ongeveer 20% op hun netto materiële activa verdienen, nodig voor het draaiende houden van hun bedrijf.’

  Warren Buffett's Berkshire Hathaway zet in op bedrijven als Apple, Goldman Sachs en American Express voor de lange termijn. Dat schreef het "Orakel van Omaha" afgelopen zaterdag in zijn jaarlijkse brief aan zijn aandeelhouders.

  Berkshire nog steeds fors in megacaps

  In de brief stond dat Berkshire's investering in Apple aan het einde van 2018 een marktwaarde had van boven de 40 miljard dollar (35 miljard euro). Berkshire's investeringen in Goldman Sachs en American Express waren respectievelijk 3,13 miljard dollar (2,76 miljard euro) en 14,45 miljard dollar (12,47 miljard euro) waard.

  Warren Buffet zegt dat hij en Charlie Munger, de vicevoorzitter van Berkshire, deze holdings niet beschouwen als een ‘verzameling tickersymbolen; een financiële mislukking die we zouden moeten beëindigen vanwege downgrades, verwachte acties van de Federal Reserve, mogelijke politieke ontwikkelingen, voorspellingen van economen of wat dan ook het nieuws van de dag bepaalt’.

  "Wat we vooral in onze holdings zien, is een collectie van bedrijven waarvan we gedeeltelijk eigenaar zijn en die op gewogen basis ongeveer 20% op hun netto materiële activa verdienen, nodig voor het draaiende houden van hun bedrijf. Deze bedrijven maken bovendien winst zonder torenhoge schulden op te lopen,” aldus Buffet.

  2018 tegenvallend voor Berkshire Hathaway

  Zijn investeringen in 2018 hadden geen geweldig jaar vanwege de rolloverwerking in de marktforse koersdalingen in het vierde kwartaal, maar de langetermijnbelegger laat zich niet afleiden door tegenslagen op korte termijn. Buffett merkte in de brief op dat Berkshire een verlies van 20,6 miljard dollar (18.2 miljard euro) leed "door een vermindering van het bedrag aan niet-gerealiseerde kapitaalwinsten die op onze beleggingsposities bestonden."

  Al met al bedroegen de gewone aandelenbeleggingen in Berkshire 172,75 miljard dollar (152.32 miljard euro) aan marktwaarde aan het einde van 2018, een stijging ten opzichte van 170,54 miljard dollar (150.29 miljard euro) aan het einde van 2017.

  Zie hier het originele artikel voor de lijst van Berkshire’s aandelenbeleggingen aan het eind van 2018.

  Top posities Berkshire Hathaway

  Topbeleggingenwarrenbuffett
  Bron: cnbc.com