BNY Newton: Turbulentie biedt stockpicking-kansen in Shanghai en Shenzhen

De recente turbulentie op de Chinese aandelenmarkten jaagt beleggers schrik aan en zij dreigen deze aandelen de rug toe te keren. Maar daarmee lopen zij aantrekkelijke kansen mis, waarschuwen specialisten van Newton en BNY Mellon IM.

Marshallleebnymellon
Rob Marshall-Lee

Spreiding

Blootstelling aan Chinese aandelen is niet eng, zolang het maar het resultaat is van zorgvuldige selectie. Volgens Rob Marshall-Lee waren de waarderingen onhoudbaar geworden. Gezien het feit dat de onderliggende winsten nog altijd verslechteren is er nog steeds ruimte voor een verdere koersval. Toch is Newton nog altijd overwogen in China en Hongkong, maar de blootstelling is zeer specifiek gericht op bepaalde sectoren en bedrijven.

Newton verkiest consumenten-, healthcare- en internetaandelen, terwijl het zich verre houdt van banken, zware industrie en vastgoed. De correctie die plaatsvindt biedt de kans om tegen aantrekkelijke prijzen een aantal selectieve posities uit te breiden.

Aandelen immuner

Volgens Simon Cox blijven de gevolgen van de crash op de Chinese aandelenmarkten voor economie beperkt. Marshall-Lee valt hem daarin bij. De aandelenmarkt is de economie niet. De vrije val van de A-aandelen zien zij niet als een teken dat het Chinese financiële systeem wankelt. Wel toont het de noodzaak aan van vergaande economische hervormingen en een herstructurering van de economie. Maar het sluit aantrekkelijke groeikansen voor bepaalde aandelen zeker niet uit.