Analisten: 7 aandelen voor de lange termijn

Voor beleggers kan het erg raadzaam zijn om te kijken wat diverse grote beleggers op dit moment goedkope aandelen vinden. Volgens de auteurs van dit artikel kan je deze tactiek ook toepassen op top investeerders om zo wat van hun kennis te lenen.

Door het bijhouden van de meest populaire keuzes van beleggers die consequent beter presteren dan de gemiddelde aandeelhandelaar. En in tegenstelling tot de volgende analisten, zijn dit volgens de auteurs beleggers die daadwerkelijk hun eigen geld investeren. Dat betekent dat er geen conflicten zijn tussen belangen en er is geen vorm van bedrijfspolitiek aanwezig. Volgens het artikel van Investorpalace zijn dit aandelen die gekozen worden door handelaren die alleen werken en er erg goed in zijn.

Om deze belangrijke aandelen te vinden, hebben de auteurs van het artikel gebruik gemaakt van ‘TipRanks Individual Investor Sentiment tool’. Dit handige hulpmiddel zou volgens het artikel van investorpalace zorgen voor het vinden van de meest populaire aandelen van de best presterende investeerders in elke sector. Wat nog handiger is, is dat wij kunnen zien of de top investeerders de afgelopen maand hun belangen juist vergroten of verkleinen. Ook kan er gezien worden wat het percentage van de portefeuille is dat aan dit aandeel besteed wordt.

Dus zonder verder oponthoud, laten we ons verdiepen in de aanbevolen 7 sterke aandelen van de huidige markt:

Amazon (AMZN

Volgens de auteurs is Amazon ver en weg het nummer 1 aandeel voor topbeleggers. Om eerlijk te zijn, kan dit niet echt als een verrassing komen. Amazon lijkt op het pad te zijn naar wereldheerschappij. Volgens het artikel geven van de 37 analisten, 36 een advies om te Amazon te kopen. Dit aandeel kost ongeveer 2.121 dollar, maar het artikel vertelt erbij dat het dan ook een opwaarts potentieel heeft van over de 30%. Dus je kan wellicht wel zien waarom beleggers dit enorm groeiende aandeel zouden willen kopen.

Uit de statistieken van het artikel komt naar voren dat gemiddeld 14.4% van de portfolio van top analisten gewijd is aan Amazon. Dat is een volle 2% meer dan het tweede meest populaire aandeel.

Ook al viel de gerealiseerde omzet van Amazon tegen, het aandeel is nog steeds 9% hoger in vergelijking met vorig jaar. Deze groei wordt veroorzaakt door lopende investeringen in logistiek, internationale uitbreiding en films. In het artikel komt de quote van Stifel Nicolaus’ Scot naar voren: “Wij ondersteunen de investeringen van het bedrijf voor de toekomstige groei omdat het de concurrentievoordelen van Amazon zal vergroten.”

Canopy Growth (CGC)

Volgens de auteurs van het artikel is iedereen erg enthousiast voor de cannabis aandelen tegenwoordig. En volgens de auteurs is dit het belangrijkste aandeel in deze sector voor de top investeerders; Canopy Growth Corp. Canopy Grotwh Corp is het grootste wietteelt bedrijf van de wereld. CGC is momenteel het zesde meest populaire aandeel in de consumptiegoederen sector voor top beleggers. Wat interessant is dat zijn populariteit nog steeds stijgt. In de laatste 30 dagen is er een verandering plaatsgevonden in de best presterende portfeuilless. In deze portefeille is het percentage van CGC namelijk gestegen met 2.4%. Volgens de auteurs een enorme sprong. Dit geeft het aandeel een “zeer positieve” waarde met kijk op het investeerders sentiment.

Zelfs een recent fiasco van het bedrijf heeft de beleggers, volgens de auteurs, niet afgeschrikt. CGC heeft een grote fout gemaakt in het recente omzet rapport. Het bedrijf heeft laatst een bericht opgesteld wat liet zien dat het gecorrigeerde EBITDA verlies veel slechter was dan dat eerst werd gemeld. Circa 155.2 miljoen doller in plaats van circa 69 miljoen dollar.

Niettemin, zijn de verkoopcijfers geëxplodeerd sinds de cannabissector werd gelegaliseerd afgelopen herfst. Piper Jorissen en analist Micheal Laven verwachten dat Canopy Growth Company zal blijven groeien als investering zolang het blijft groeien in de wereldmarkt. “Wij blijven een 250-500 miljard dollar markt schatten, met een potentiele groei in de nabije toekomst van 5 tot 15 miljard dollar”, aldus Lavery.

Nvidia (NVDA)

Chip aandeel Nvidia Corporation is met 30% gedaald in 2018, maar volgens de auteurs van dit artikel blijven top beleggers het aandeel houden. En gelukkig, de aandelen zijn 19% omhoog geschoten in vergelijking met vorig jaar. Na Apple, is Nvidia het grootste en meest populaire consumptiegoederenaandeel voor de best presterende beleggers. Volgens het artikel beleggen de topbeleggers 4.6% van hun portefeuille aan dit aandeel.

Nvidia is ingesteld op een zeldzame seculiere groei” aldus Oppenheimer’s Rick Schafer op 21 februari (Track Record & Ratings). Macro-economische onzekerheid en een vertraging in enorme uitgaven opzij, Nvidia blijft investeren in de producten van lange termijn groei, zoals prestatiegerichte gaming producten en training in het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie.

Apple (AAPL)

Beleggers zouden sceptisch kunnen zijn over Apple, maar volgens de auteurs van dit artikel zijn top beleggers eigenlijk erg enthousiast over de aandelen. AAPL is het tweede meest populaire aandeel na Amazon, het gemiddelde percentage in de meeste portefeuilles is 10%.

De aandelen zijn na de inkomensupdate 10% omhoog geschoten, volgens de auteurs kan men zien dat de investeerders tevreden zijn over Apple. Terwijl het bedrijf nog belangrijke tegenwind zoals China’s economische vertraging onder ogen ziet, het verschuiven van consumenten voorkeur en de uitdagingen van de huidige prijs blijft het aandeel erg gewild volgens Wedbush Daniel Ives.

Ives wijst op sterke loyaliteit van klanten aan het bedrijf, Ives zei hierover: “Apple moet bewijzen dat er genoeg energie in de motor van groei zit en nog belangrijker, dat zij een gouden hek om de klantenbasis heen zetten.”

Volgens Ives, is het dienstensegment van Apple een belangrijke rol aan het spelen en een spil in het toekomstige succes van appel. Ook heeft het dienstensegment potentie om significant bij te dragen aan de aandeelhouderswaarde. De potentie groeit volgens de auteurs nog meer als Apple’s opkomende streamservice even succesvol wordt als verwacht.

AT&T (T)

Volgens de auteurs van het artikel is AT&T een aandeel wat niet gemist kan worden. AT&T heeft een “sterke koop” waardering van zowel top beleggers Wall Street analisten. Het is de nummer 1 meest populaire dividend stock op dit moment (gevolgd door Altria Group Groep en vervolgens Cisco). Dat is begrijpelijk wanneer de opbrengst uitkomt op 6.5% gedreven door een jaarlijkse uitbetaling van 2.04 dollar. En dat komt bovenop een 34 jaar lang durende dividend groei, een extreem indrukwekkende prestatie. Voor zover Oppenheimers Timothy Horan (track record & Ratings) het ziet, “T heeft een solide balans en een aantrekkelijke dividendopbrengst”. Hij gelooft dat 2019 gaat over het positioneren voor een betere dienstengroei in 2020 en daarna. De auteurs hebben in dit artikel gebruik gemaakt van de mening van de nummer 36 uit een lijst van 5.100 topanalisten. Volgens het artikel zou zijn keuze skills dus aardig op niveau zijn.

Alibaba (BABA)

Volgens de auteurs zijn topbeleggers momenteel aan het investeren in de Chinese e-commerce koning Alibaba (NYSE: BABA). Het bedrijf is momenteel het vijfde grootste aandeel van topbeleggers en houdt ongeveer 6% van het portfolio in.

En de algemene waardering voor dit aandeel is zeker niet minder dan de waardering van topbeleggers. 100% van de analisten op Wall Street zijn geïnteresseerd in het aandeel, aangezien de afgelopen 3 maanden 18 keer een koopadvies is afgegeven. “hoewel macro-economische ontwikkelingen een grote onbekende blijven, bekijken we BABA’s fundamentele risico/winst als erg aantrekkelijk.”, aldus RBC Capital’s Mark Mahaney (Track Record & Ratings) na het uitkomen van het 3e kwartaal omzetrapport.

Verbetering van de winstgroei van de kernmarkt EBITA blijft groeien door de investeringen van Alibaba’s strategische initiatieven (Ele.me, Lazada, New Retail en Cainiao). Deze initiatieven zijn van essentieel belang voor Alibaba haar groei op het marktaandeel.

Boeing (BA)

Als laatste, maar niet als minste komt een aandeel die iedereen kent en leuk vindt, Boeing (BA). Dit aandeel was het best presterende industriële aandeel van het Dow Jones Industrial Average vorig jaar. En met een sterke 32% stijging ten opzichte van vorig jaar blijft Boeing beter presteren dan zijn leeftijdsgenoten.

Volgens de auteurs goed nieuws voor beleggers. We kunnen zien dat het aandeel een “sterk positief” segment krijgt van aandeelhouders. Het is ook een van de top 10 aandelen in de best presterende portefeuilles. Na het houden van het 40ste Boeing congres schreef Cai Rumoh (Track Racord & Ratings): “BA opmerkingen suggereren aanhoudende vraag en verbetering van de uitvoering 737. Daar komt de vrije kasstroom oprit uitbreiding van 2021 bij. Het is de volgens de auteurs de nummer 1 keuze voor PT van ten minste 475 dollar.”

Volgens deze top 100 analist zal het bedrijf zijn enorme omzetgroei blijven stijgen, ook na 2021. “de enige grote tegenwind is belasting, die zal stijgen met de winstgevendheid van het model 787. Conclusie, het ziet er nog steeds goed uit voor Boeing.”