Fidelity: Beurs Tokio onderuit maar Japanse economie relatief gezond

De effectenbeurs in Tokio heeft dinsdag een flinke duikeling gemaakt. De grondstofbedrijven stonden onder druk door de zorgen over de Chinese economie en de zwakke grondstofprijzen.

Volgens Hiroyuki Ito, Portfolio Manager bij Fidelity Worldwide Investment, deden de problemen bij Volkswagen en een uiterst negatief analistenrapport over Glencore de beurs ook geen goed. "Ondanks het feit dat alle economische indicatoren wijzen op een afremmende groei en de vooruitzichten onzeker zijn voor opkomende landen, is de economische situatie in Japan relatief gezond", aldus Ito.

Hij ziet aantrekkelijke groeikansen in sectoren die op de binnenlandse vraag zijn gericht, zoals detailhandel, levensmiddelen, dienstverlening, media en transport over land. De levensmiddelindustri eprofiteert van hogere afzetprijzen en online winkels winnen aan marktaandeel.

Ondanks de toenemende externe ruis, behoudt Ito een goede balans door te investeren in unieke ‘Cool Japan’ bedrijven in sport- en vrijetijdsartikelen. Deze bedrijven weten met succes uit te breiden in het buitenland.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.